INSTALACIJA SAMOSTALNO, U PARU ILI GRUPAMA
Moguć samostalan rad u jednoj prostoriji ili sinkronizirani rad dva ili više uređaja
ODRŽAVA VLAŽNOST
Premalo vlažan zrak zimi slabi imunološki sustav, a previše vlage može uzrokovati plijesan
JEDNOSTAVNA I UREDNA MONTAŽA
Jedna rupa izbušena s unutrašnje strane zida, ne treba pristup vanjskom zidu
VIŠE SUSTAVA UPRAVLJANJA
Upravljanje putem daljinskog upravljača i Tuya / SmartLife aplikacije koja se integrira u standardne sustave za pametnu kuću (Google Home, Alexa...)
Previous slide
Next slide

Eco v.1 – cijevni

329,00 
Rekuperator Eco v.1 posjeduje ima ugrađene predfiltere kojim filtrira grube čestice prašine i nečistoće te sprječava ulazak insekata. F7 filter za Eco v.1 može se kupiti ovdje. Eco v.1 rekuperatorom može se upravljati putem daljinskog upravljača i mobilne aplikacije. Ovaj rekuperator zraka prikladan je za samostalnu instalaciju ili instalaciju u paru.

Rekuperator Eco v.1

Eco v.1 je regenerator energije s antibakterijskim premazom i keramičkom jezgrom.

Uz čišćenje zraka i uštedu energije, spriječava isušivanje zraka i stvaranje plijesni. Ovaj rekuperator nema napredne filtere i namijenjen je onima koje ponajprije zanima rekuperacija topline i vlage bez napredne filtracije. Uz njega je kao dodatak moguće kupiti i F7 filter.

Automatski zatvarač spriječava ulazak insekata i povratno strujanje vanjskog zraka kada se jedinica zaustavi. Instalacija je jednostavna i vrši se na jednom mjestu s unutarnje strane zida. Maksimalna razina buke na najvećoj brzini je samo 36,7 dB. Na najmanjoj brzini je praktički bešuman, te se komandna svjetla mogu i ugasiti, što ga čini prikladnim i za spavaće sobe.

Eco v.1 rekuperator ima visoku razinu efikasnosti povrata topline. Prikladan je za samostalnu instalaciju, instalaciju u paru ili u grupama.

Eco v.1,1
Cover ugradnja cijevni rekuperator

Jednostavna instalacija

Instalacija s jednom rupom u zidu.

Mogućnost uparivanja

Može raditi zasebno ili u paru.
Eco v.1 - filteri i jezgra

Primarni filter

Primarni filteri sprječavaju ulaz prašine i insekata vanjskog zraka.

Više načina rada

Moguća rekuperacija, ispuhivanje ili upuhivanje zraka
Rad u grupi - Eco v.1

Spajanje na pametnu kuću

Spaja se na pametni app i umrežava se s drugim rekuperatorima u paru ili grupi
 • REKUPERACIJA TOPLINE I VLAGE
  Efikasno razmjenjuju toplinu i vlagu između svježeg ulaznog zraka i ispušnog „potrošenog“ zraka iz prostora. Opremljen je primarnim filterom koji spriječava ulazak insekata i krupnije prljavštine.
 • RAD ZASEBNO ILI U PARU
  Uređaji mogu raditi kao zasebne jedinice, može ih se upariti ili mogu raditi grupno, ako ih je više od dvije. Povezivanje je bežično, a kontrola rada je putem daljinskog upravljača ili aplikacije.
 • TIHO I KONTINUIRANO DJELOVANJE
  Zahvaljujući tihom radu uređaja stvara se ugodno okruženje za osobe koje borave u prostoru. Kontinuirano provjetravanje osigurava stalnu opskrbu svježim zrakom, bez potrebe za otvaranjem prozora.
 • PRILAGODLJIVOST I UPRAVLJANJE
  Napredni sustavi upravljanja koji su ugrađeni u rekuperatore omogućuju korisnicima prilagodbu brzine ventilatora, postavke temperature i vlage te kontrolu kvalitete zraka.
 • OČUVANJE IMOVINE
  Bolja kvaliteta zraka i kontrola vlage pomažu u očuvanju imovine. Smanjenje vlage može spriječiti probleme s plijesni i oštećenje materijala u prostoru.
 • JEDNOSTAVNA MONTAŽA
  Instalacija s jednom rupom i potpuno se obavlja iz unutrašnjosti prostorije.

Unutarnja struktura

Visokotehnološki keramički regenerator energije s efikasnošću regeneracije do 97%* osigurava povrat topline iz ispušnog zraka za zagrijavanje ili hlađenje protoka dovodnog zraka.

Zbog svoje stanične strukture, ima veliku kontaktnu površinu sa zrakom i visoka svojstva provodljivosti i akumulacije topline.

Tretiran je antibakterijskim sastavom kako bi se spriječio rast bakterija unutar sustava.

Keramička konstrukcija omogućava i zadržavanje vlage iz toplijeg izlaznog zraka i prenošenje ulaznom zraku, čime se čuva vlaga i latentna toplina.

*U idealnim uvjetima. Deklarirana vrijednost je 76%

Filtracija

Opremljen je s dva primarna filtera koji sprječavaju ulaz prašine i insekata u dovodnom zraku te onečišćenje dijelova ventilatora.

Zasebno je moguće naručiti i F7 filter (uz F7 filter protok zraka se smanjuje za 40%).

Primarni filteri se čiste usisavačem ili ispiranjem vodom pri čemu antibakterijska svojstva neće biti umanjena, dok se F7 filter može zamijeniti.

Filtracija

Montaža

Montaža je vrlo jednostavna:

 • Potrebno je probušiti rupu promjera 170 mm, kao za napu.
 • Tijelo se umeće s unutarnje strane i laganim povlačenjem prema unutra silikonska brtva nasjeda s vanjske strane - nije potreban pristup s vanjske strane.
 • Uređaj dolazi s običnim kabelom s utikačem te ga je moguće odmah uključiti u struju da radi, no moguća je i ugradnja kablova direktno u zid kao i kod drugih proizvođača.
 • Maksimalna debljina zida bez produžetka je 42 cm. Ako Vam je zid debljine preko 42, ali do 60 cm, obratite nam se da Vam dostavimo komplet za produženje cijevi.
 • Montažu možete organizirati sami ili kod naših ovlaštenih montera.
 • Naš ovlašteni monter za ugradnju i servis na području Zagreba i Splita je Prime-electric.

Načini upravljanja

Eco v.1 - načini upravljanja

Elegantni daljinski upravljač

Mobilna aplikacija besplatno dostupna na Google Play ili App Storeu.

Pojedinačnim uređajem se može upravljati na dva načina:

 • daljinskim upravljačem
 • aplikacijom

Daljinski uređaj ima funkcije za mijenjanje načina rada, brzinu rada ventilatora te paljenje i gašenje rekuperatora i svjetala na njemu.
Aplikacija za kontrolu postavlja se jednostavnim downloadom kroz Google Play ili App Store kao dio standardne otvorene platforme Tuya / SmartLife i omogućava integraciju u pametne kuće. Na aplikaciji postoje i dodatne informacije i mogućnosti, opisane niže.

Bežično uparivanje za balansiranu ventilaciju

Upravljanje u paru i grupama

Rad u paru. Jedan rekuperator dobavlja svježi zrak 75 sekundi, dok drugi istovremeno izvlači ustajali zrak iz zatvorenog prostora. Nakon toga, uloge se mijenjaju. Time se postiže uravnotežen sustav ventilacije. Jednako tako, oba uređaju mogu stalno izvlačiti ili uvlačiti zrak.

Povezivanje glavne i podređene jedinice je bežično, nije potrebno ožičenje. U idealnim uvjetima doseg je do 30 metara, a u praktičnoj primjeni preporuča se ugradnja unutar 8-15 metara.

Rad u grupama. Rekuperator može izvršavati grupnu kontrolu kroz aplikaciju, a broj nije ograničen. U ovom slučaju jedan rekuperator je glavni dok su mu drugi podređeni. U slučaju rekuperativnog rada glavni rekuperator radi usis zraka dok ostali rade ispuh te nakon 75 sekundi obrnuto. Ako se namjesti način rada ispuha ili usisa, svi rekuperatori u grupi rade isto.

Rad u grupi - Eco v.1

Mogućnosti aplikacije i pametna kuća

Rekuperator ima nekoliko kontrolnih funkcija koje možete lako odabrati kroz sučelje mobilne aplikacije, primjerice možete postaviti tajmer za početak filtriranja, kako bi pripremili prostor prije dolaska. Aplikacija ima funkciju za tjedni raspored, pomoću koje možete postaviti raspored rada rekuperatora, prema Vašim željama.

Smart funkcija rada omogućuje rekuperatoru da kontrolira ambijent sukladno lokalnim vremenskim uvjetima - primjerice, možete određivati scenarije da se rekuperatori pale ili gase ovisno o vanjskoj temperaturi ili vlazi. Moguće ga je upariti s drugim kućnim uređajima.

Način rada zimi i ljeti

Na slikama su prikazana dva načina rada: ljeti i zimi. Rekuperatori pomažu u oba slučaja, štede energiju, optimiziraju vlagu, pročišćavaju zrak i smanjuju potrebnu instaliranu snagu grijanja i hlađenja!

Dimenzije

Specifikacije

 • Ulazna snaga (u tri brzine): 5,9/8,8/11,3 W
 • Jakost struje: 0,03/0,05/0,06 A
 • Protok zraka (L/M/H)*: 10/20/25 m3/h
 • Maksimalna razina buke: 36,7 dB(A)
 • Efikasnost regeneracije: Do 97%**
 • Stupanj zaštite od prodora vlage: IP22
 • Broj okretaja u minuti (max): 2.000
 • Promjer cijevi: 159 mm
 • Težina: 3,4 kg
 • Duljina kabela: 1,43 m
 • Baterija za daljinski upravljač (nije uključena): CR2025

*Protok zraka s F7 filterom smanjuje se za 40%

**U idealnim uvjetima. Deklarirana vrijednost je 76%

Kupi

Eco v.1 – cijevni

329,00 
Rekuperator Eco v.1 posjeduje ima ugrađene predfiltere kojim filtrira grube čestice prašine i nečistoće te sprječava ulazak insekata. F7 filter za Eco v.1 može se kupiti ovdje. Eco v.1 rekuperatorom može se upravljati putem daljinskog upravljača i mobilne aplikacije. Ovaj rekuperator zraka prikladan je za samostalnu instalaciju ili instalaciju u paru.

Kontaktirajte nas