INSTALACIJA SAMOSTALNO, U PARU ILI GRUPAMA
Moguć samostalan rad u jednoj prostoriji ili sinkronizirani rad dva ili više uređaja
F7 FILTER
Filtrira većinu mikročestica
ODRŽAVA VLAŽNOST
Premalo vlažan zrak zimi slabi imunološki sustav, a previše vlage može uzrokovati plijesan
UPRAVLJAJ S CO2
Automatsko uključivanje prema razini CO2
JEDNOSTAVNA I UREDNA MONTAŽA
Jedna rupa izbušena s unutrašnje strane zida, ne treba pristup vanjskom zidu
RAZNI SUSTAVI UPRAVLJANJA
Na uređaju, daljinski upravljač, Tuya / SmartLife aplikacija koja se integrira u standardne sustave za pametnu kuću (Google Home, Alexa...)
Previous slide
Next slide

Eco v.2 – cijevni

419,00 
Ovaj rekuperator zraka sa F7 filterom prikladan je za samostalnu instalaciju te instalaciju u paru ili grupi. Upravlja se tipkama na uređaju, daljinskim upravljačem ili aplikacijom, koja postaje dio pametne kuće. Filtrira većinu mikročestica, ima CO2 senzor i automatsko upravljanje s obzirom na koncentraciju CO2.

Rekuperator Eco v.2 s F7 filterom

Eco v.2 je regenerator energije s antibakterijskim premazom i keramičkom jezgrom.

Uz čišćenje zraka i uštedu energije, spriječava isušivanje zraka i stvaranje plijesni.

Automatski zatvarač spriječava ulazak insekata i povratno strujanje vanjskog zraka kada se jedinica zaustavi. Instalacija je jednostavna i vrši se na jednom mjestu s unutarnje strane zida.

Maksimalna razina buke je samo 32,7 dB što ga čini iznimno tihim u radu, a na najmanjoj brzini je praktički bešuman. Komandna svjetla mogu se i ugasiti, što ga čini prikladnim i za spavaće sobe.

Eco v.2 rekuperator ima visoku razinu efikasnosti povrata topline. Prikladan je za samostalnu instalaciju, instalaciju u paru ili u grupama.

Eco v2 Wifi Ikona

Praćenje kvalitete zraka

Praćenje razine CO2 i automatsko uključivanje prema potrebi.
Cover ugradnja cijevni rekuperator

Jednostavna instalacija

Instalacija s jednom rupom u zidu.

Mogućnost uparivanja

Može raditi zasebno ili u paru.
F7 Filter za Eco v.1

F7 filter

Uklanjanje 80-90% PM2,5 čestica iz zraka.

Više načina rada

Moguća rekuperacija, ispuhivanje ili upuhivanje zraka

Gašenje svjetla i bešumni rad

Kontrolna svjetla je moguće ugasiti, a na najmanjoj brzini rad je skoro bešuman - idealno za spavaće sobe

Spajanje na pametnu kuću

Spaja se na pametnu aplikaciju i umrežava se s drugim rekuperatorima u paru ili grupi
 • REKUPERACIJA TOPLINE I VLAGE
  Efikasno razmjenjuju toplinu i vlagu između svježeg ulaznog zraka i ispušnog „potrošenog“ zraka iz prostora.
 • FILTRACIJA I PROČIŠĆAVANJE ZRAKA
  Opremljen je visoko efikasnim F7 filterom koji uklanja čestice prašine, alergene, bakterije i druge onečišćujuće tvari iz zraka.
 • RAD ZASEBNO ILI U PARU
  Uređaji mogu raditi kao zasebne jedinice, može ih se upariti ili mogu raditi grupno, ako ih je više od dvije. Povezivanje je bežično, a kontrola rada je putem daljinskog upravljača ili aplikacije.
 • TIHO I KONTINUIRANO DJELOVANJE
  Zahvaljujući tihom radu uređaja stvara se ugodno okruženje za osobe koje borave u prostoru. Kontinuirano provjetravanje osigurava stalnu opskrbu svježim zrakom, bez potrebe za otvaranjem prozora.
 • PRILAGODLJIVOST I UPRAVLJANJE
  Napredni sustavi upravljanja koji su ugrađeni u rekuperatore omogućuju korisnicima prilagodbu brzine ventilatora, postavke temperature i vlage te kontrolu kvalitete zraka.
 • OČUVANJE IMOVINE
  Bolja kvaliteta zraka i kontrola vlage pomažu u očuvanju imovine. Smanjenje vlage može spriječiti probleme s plijesni i oštećenje materijala u prostoru.
 • JEDNOSTAVNA MONTAŽA
  Instalacija s jednom rupom i potpuno se obavlja iz unutrašnjosti prostorije.

Unutarnja struktura

Visokotehnološki keramički regenerator energije s efikasnošću regeneracije do 97%* osigurava povrat topline iz ispušnog zraka za zagrijavanje ili hlađenje protoka dovodnog zraka.

Zbog svoje ćelijske strukture, ima veliku kontaktnu površinu sa zrakom i visoka svojstva provodljivosti i akumulacije topline.

Tretiran je antibakterijskim premazom kako bi se spriječio rast bakterija unutar sustava.

Keramička konstrukcija omogućava i zadržavanje vlage iz toplijeg izlaznog zraka i prenošenje ulaznom zraku, čime se čuva vlaga i latentna toplina.

* U idealnim uvjetima. Deklarirana vrijednost je 76%.

Filtracija mikročestica

Integrirani G3 predfilter i F7 filter standardni su dio opreme.

G3 filter spriječavaju ulaz prašine i insekata u dovodnom zraku te onečišćenje dijelova ventilatora.

F7 filter spriječava ulazak većine mikročestica.

Filteri su antibakterijski.

G3 filter se čisti usisavačem ili ispiranjem vodom pri čemu antibakterijska svojstva neće biti umanjena dok se F7 filter može usisati ili ga treba zamijeniti. Zamjena se može odraditi kad se na uređaju upali alarm za zamjenu filtera. 

Upravljanje s CO2

U atmosferi je oko 0,04% CO2, odnosno 400 dijelova na milijun. Kisika je u atmosferi oko 21% i pri disanju čovjek preuzme oko 5% tog kisika i zrak koji izdahne ima oko 16% kisika i do 5% CO2.

U zatvorenim prostorima uobičajena je koncentracija CO2 400-1.000 dijelova na milijun (ppm).

Pri koncentracijama 1.000-2.000 ppm ljudi se žale na pospanost i loš zrak. Pri 2.000-5.000 ppm se javljaju se glavobolje, pospanost, smanjena koncentracija, povećani broj otkucaja srca i blaga mučnina. 

Na ovom Artemis Air rekuperatoru se može podesiti automatsko uključivanje ili povećanje brzine s obzirom na zadani prag CO2.

Montaža

Montaža je vrlo jednostavna:

 • Potrebno je probušiti rupu promjera 170 mm, kao za napu.
 • Tijelo se umeće s unutarnje strane i laganim povlačenjem prema unutra silikonska brtva nasjeda s vanjske strane - nije potreban. pristup s vanjske strane
 • Uređaj dolazi s običnim kabelom s utikačem te ga je moguće odmah uključiti u struju da radi, no moguća je i ugradnja kablova direktno u zid kao i kod drugih proizvođača.
 • Maksimalna debljina zida bez produžetka je 47 cm. Ako Vam je zid debljine preko 47, ali do 60 cm, obratite nam se da Vam dostavimo komplet za produženje cijevi.
 • Montažu možete organizirati sami ili kod naših ovlaštenih montera.
 • Naš ovlašteni monter za ugradnju i servis na području Zagreba i Splita je Prime-electric.

Načini upravljanja

Eco v.2 A

Tipke na uređaju

Elegantni daljinski upravljač

Mobilna aplikacija besplatno dostupna na Google Play ili App Storeu.

Pojedinačnim uređajem se može upravljati na tri načina:

 • tipkama na uređaju
 • daljinskim upravljačem
 • aplikacijom

Tipkama na uređaju možete kontrolirati brzinu ventilatora, način rada, svjetla, uparivanje s drugim uređajima. LED svjetla na uređaju diskretno pokazuju način rada i brzinu ventilatora, ali se mogu i ugasiti.
Daljinski uređaj ima i dodatne funkcije kao što je tipka za reset filtera i uključivanje CO2 načina rada.
Aplikacija za kontrolu postavlja se jednostavnim downloadom kroz Google Play ili App Store kao dio standardne otvorene platforme Tuya / SmartLife i omogućava integraciju u pametne kuće. Na aplikaciji postoje i dodatne informacije i mogućnosti, opisane niže.

Bežično uparivanje za balansiranu ventilaciju

Upravljanje u paru i grupama

Rad u paru. Jedan rekuperator dobavlja svježi zrak 75 sekundi, dok drugi istovremeno izvlači ustajali zrak iz zatvorenog prostora. Nakon toga, uloge se mijenjaju. Time se postiže uravnotežen sustav ventilacije. Jednako tako, oba uređaju mogu stalno izvlačiti ili uvlačiti zrak.

Povezivanje glavne i podređene jedinice je bežično, nije potrebno ožičenje. U idealnim uvjetima doseg je do 30 metara, a u praktičnoj primjeni preporuča se ugradnja unutar 8-15 metara.

Rad u grupama. Rekuperator može izvršavati grupnu kontrolu kroz aplikaciju, a broj nije ograničen. U ovom slučaju jedan rekuperator je glavni dok su mu drugi podređeni. U slučaju rekuperativnog rada glavni rekuperator radi usis zraka dok ostali rade ispuh te nakon 75 sekundi obrnuto. Ako se namjesti način rada ispuha ili usisa, svi rekuperatori u grupi rade isto.

Grupni rad - Eco v.2

Mogućnosti aplikacije i pametna kuća

Rekuperator ima nekoliko kontrolnih funkcija koje možete lako odabrati kroz sučelje mobilne aplikacije, primjerice možete postaviti tajmer za početak rada, kako bi pripremili prostor prije dolaska. Aplikacija ima funkciju za tjedni raspored, pomoću koje možete postaviti raspored rada rekuperatora, prema Vašim željama.

Smart funkcija rada omogućuje rekuperatoru da kontrolira ambijent sukladno lokalnim vremenskim uvjetima - primjerice, možete određivati scenarije da se rekuperatori pale ili gase ovisno o vanjskoj temperaturi ili vlazi. Moguće ga je upariti s Google ili Alexa pomoćnikom.

Način rada zimi i ljeti

Na slikama su prikazana dva načina rada: ljeti i zimi.

Rekuperatori pomažu u oba slučaja, štede energiju, optimiziraju vlagu, pročišćavaju zrak i smanjuju potrebnu instaliranu snagu grijanja i hlađenja!

Automatsko upravljanje s CO2 i slobodno hlađenje

Ovaj rekuperator ima dva posebna načina rada:

Upravljanje prema koncentraciji CO2: Rekuperator ima standardno ugrađen senzor za CO2. Kad je koncentracija CO2 u prostoriji veća od zadane, ako je rekuperator u 'recovery' (rekuperatorskom) načinu rada, prelazi na stalno ubacivanje svježeg zraka. U ostalim načinima rada (stalno upuhivanje ili ispuhivanje) se ništa ne mijenja. Glavno kontrolno zeleno svjetlo u ovom načinu rada trepće.

Slobodno hlađenje: Kad rekuperator ustanovi da je vanjska temperatura niža od unutarnje, ako je u rekuperacijskom načinu rada, prelazi na stalno upuhivanje svježeg zraka da rashladi prostor na vanjsku temperaturu.

Dimenzije

Specifikacije

 • Ulazna snaga (u tri brzine): 6/7/7,8 W
 • Jakost struje: 0,04/0,05/0,06 A
 • Protok zraka (u tri brzine) u dovodnom/ispušnom načinu (s F7 filterom): 20/40/50 m3/h
 • Protok zraka u načinu dovoda/ispuha bez F7 filtra: 34/56/70 m3/h
 • Protok zraka (L/M/H) u načinu regeneracije (s F7 filterom): 10/20/25 m3/h
 • Max protok zraka (turbo mod, s F7 filterom): 60 m3/h
 • Maksimalna razina buke: 32,7 dB(A)
 • Efikasnost regeneracije: Do 97%*
 • Stupanj zaštite od prodora vlage: IPX4
 • Broj okretaja u minuti: 1.000/1.550/1.800
 • Broj okretaja u minuti (max): 2.200
 • Promjer cijevi: 158 mm
 • Težina: 4,2 kg
 • Dužina kabela: 1,43 m
 • Baterija za daljinski upravljač (nije uključena): CR2025

*U idealnim uvjetima. Deklarirana vrijednost je 76%

Kupi

Eco v.2 – cijevni

419,00 
Ovaj rekuperator zraka sa F7 filterom prikladan je za samostalnu instalaciju te instalaciju u paru ili grupi. Upravlja se tipkama na uređaju, daljinskim upravljačem ili aplikacijom, koja postaje dio pametne kuće. Filtrira većinu mikročestica, ima CO2 senzor i automatsko upravljanje s obzirom na koncentraciju CO2.

Kontaktirajte nas