HEPA H12 FILTER
Filtrira većinu štetnih mikročestica
ODRŽAVA VLAŽNOST
Premalo vlažan zrak zimi slabi imunološki sustav, a previše vlage može uzrokovati plijesan
UPRAVLJAJ S KVALITETOM ZRAKA
Automatsko uključivanje prema razini štetnih PM2,5 i VOC čestica.
JEDNOSTAVNA I UREDNA MONTAŽA
Dvije rupe izbušena s unutrašnje strane zida prema šabloni, ne treba pristup vanjskom zidu
DVA NAČINA UPRAVLJANJA
Upravljanje daljinskim upravljač i Tuya / SmartLife aplikacijom koja se integrira u standardne sustave za pametnu kuću (Google Home, Alexa...)
Previous slide
Next slide

Zidni rekuperator

599,00 
Zidni rekuperator je rekuperator i pročistač zraka s jezgrom od ugljičnih materijala za regeneraciju energije i 3 filtera za filtraciju zraka, uključivo HEPA H12 filter. Ima ugrađeno stvaranje negativnih iona i UV dezinfekciju ulaznog zraka.

Zidni rekuperator s H12 filterom

Zidni rekuperator je rekuperator i pročistač zraka s jezgrom od ugljičnih materijala za regeneraciju energije. Jezgra ima protubakterijska svojstva i svojstva protiv plijesni te se može oprati bez utjecaja na radni vijek ili performanse uređaja.

Uz čišćenje zraka i uštedu energije, spriječava isušivanje zraka i stvaranje plijesni.

Prednost ovog rekuperatora je da svježi zrak stalno ulazi paralelno s onim koji izlazi - ima dvije cijevi koje ga povezuju s vanjskim prostorom.

Instalacija je jednostavna i vrši se pomoću šablone s unutarnje strane zida, a buše se dvije rupe promjera 100 mm. Maksimalna razina buke je samo 45 dB što ga čini tihim u radu. Može se namjestiti u način rada za spavanje čime se buka stišava na samo 20 dB čime je praktički bešuman, te se komandna svjetla mogu i ugasiti, što ga čini prikladnim i za spavaće sobe.

Zidni rekuperator ima vrhunska svojstva filtracije zbog svoja 3 filtera, njime je lako upravljati putem daljinskog upravljača ili aplikacije, a ima i dodatno ugrađen generator aniona.

Zidni s ikonama

Praćenje kvalitete zraka

Praćenje razine PM2,5 te automatsko uključivanje prema potrebi.
Zidni ugradnja

Jednostavna instalacija

Instalacija s dvije rupe u zidu.

Generator aniona

Generator aniona za čišći zrak.
H12/H13 filter za zidni

HEPA filter

Uklanjanje 99,5% PM1 čestica iz zraka.

Više načina rada

Moguć način vanjske i unutarnje cirkulacije zraka, pametni način i način mirovanja.

Gašenje svjetla i bešumni rad

Kontrolna svjetla je moguće ugasiti, a na najmanjoj brzini rad je skoro bešuman - idealno za spavaće sobe

Spajanje na pametnu kuću

Spaja se na aplikaciju i može se povezati s pametnom kućom.
 • REKUPERACIJA TOPLINE I VLAGE
  Efikasno razmjenjuju toplinu i vlagu između svježeg ulaznog zraka i ispušnog „potrošenog“ zraka iz prostora.
 • FILTRACIJA I PROČIŠĆAVANJE ZRAKA
  Opremljen je iznimno efikasnim H12 HEPA filterom koji uklanja i najmanje čestice prašine, alergene, bakterije i druge onečišćujuće tvari iz zraka.
 • TIHO I KONTINUIRANO DJELOVANJE
  Zahvaljujući tihom radu uređaja stvara se ugodno okruženje za osobe koje borave u prostoru. Kontinuirano provjetravanje osigurava stalnu opskrbu svježim zrakom, bez potrebe za otvaranjem prozora.
 • PRILAGODLJIVOST I UPRAVLJANJE
  Napredni sustavi upravljanja koji su ugrađeni u rekuperatore omogućuju korisnicima prilagodbu brzine ventilatora, postavke temperature i vlage te kontrolu kvalitete zraka.
 • OČUVANJE IMOVINE
  Bolja kvaliteta zraka i kontrola vlage pomažu u očuvanju imovine. Smanjenje vlage može spriječiti probleme s plijesni i oštećenje materijala u prostoru.
 • JEDNOSTAVNA MONTAŽA
  Instalacija pomoće šablone i dvije rupe te se potpuno obavlja iz unutrašnjosti prostorije.

Načini rada

Zidni rekuperator može raditi u 4 načina rada:

 • Vanjska cirkulacija zraka,
 • Unutarnja cirkulacija zraka,
 • Pametni način,
 • Način za spavanje.

Pri pametnom načinu rekuperator uzima u obzir koncentraciju PM2,5 čestica u unutarnjem zraku i podešava volumen unosa svježeg zraka.

U noćnom radu osobe troše manje kisika i prioritet postaje tišina - u noćnom načinu rada rekuperator je pratkički bešuman.

Unutarnja cirkulacija služi kad želite brzo pročistiti zrak ili iz drugog razloga ne želite unositi vanjski zrak.

Filtracija

Zidni rekuperator u standardnoj opremi ima dva osnovna filtera (razine filtracije G4) te jedan HEPA H12 filter.

Osnovni filteri se mogu i čistiti, ali ih je poželjno mijenjati, a H12 treba zamijeniti.

Dodatno je dostupan i HEPA H13 filter.

Filteri su antibakterijski.

Osnovni filteri spriječavaju ulaz prašine, kose, većih nečistoća te insekata u dovodnom zraku, a HEPA filter uklanja bakterije, pelud te 99,5% štetnih PM1 čestica.

Montaža

Montaža je jednostavna:

 • Potrebno je probušiti dvije rupe promjera 110 mm po šabloni koja dolazi uz uređaj (ovdje). Sam uređaj se pričvršćuje pomoću 4 vijka.
 • Cijevi se umeću s unutarnje strane te nasjedaju na sam uređaj. Fiksira ih se pur pjenom po potrebi. Za instalaciju nije potreban pristup s vanjske strane zida.
 • Uređaj dolazi s običnim kabelom s utikačem te ga je moguće odmah uključiti u struju da radi, no moguća je i ugradnja kablova direktno u zid ili kanalica kao i kod drugih proizvođača.
 • Maksimalna debljina zida bez produžetka je 46 cm. Ako Vam je zid debljine preko 46, ali do 60 cm, obratite nam se da Vam dostavimo komplet za produženje cijevi.
 • Uređaj je moguće montirati vertikalno ili horizontalno - display se može zaokrenuti kako bi bio prilagođen za oba načina rada.
 • Montažu možete organizirati sami ili kod naših ovlaštenih montera.
 • Naš ovlašteni monter za ugradnju i servis na području Zagreba i Splita je Prime-electric.
 • Prije puštanja u rad nužno je izvaditi sve filtere i ukloniti zaštitne plastične vrećice! Poklopac ima magnetno prijanjanje i lako se uklanja.

Načini upravljanja

Zidni - načini upravljanja

Elegantni daljinski upravljač

Mobilna aplikacija besplatno dostupna na Google Play ili App Storeu.

Pojedinačnim uređajem se može upravljati na dva načina:

 • daljinskim upravljačem,
 • aplikacijom.

Daljinski uređaj ima i dodatne funkcije kao što je tipka za reset filtera, uključivanje rada negativnih iona te neki od načina rada rekuperatora (Pametni način, Način spavanja, Unutarnja cirkulacija).

Aplikacija za kontrolu postavlja se jednostavnim downloadom kroz Google Play ili App Store kao dio standardne otvorene platforme Tuya / SmartLife i omogućava integraciju u pametne kuće. Na aplikaciji postoje i dodatne informacije i mogućnosti, opisane niže.

Na zidnom rekuperatoru se nalazi zaslon koji prenosi neke informacije direktno na uređaju. Zaslon je moguće poštimati na dva načina kako bi uvijek bio točno namješten ovisno o tome ugradi li se zidni rekuperator horizontalno ili vertikalno.
Informacije koje se mogu pročitati sa zaslona su:
 
 • Prikaz temperature ulaznog zraka
 • Koji je način rada uključen
 • Brzina rada ventilatora
 • Vrijednost PM2,5 čestica (više o PM2,5 česticama možete saznati ovdje
 • Podsjetnik za zamjenu filtera
 • Je li aktiviran generator aniona i UV zraka

Dodatne mogućnosti

Ovaj rekuperator ima nekoliko dodatnih mogućnosti:

Generator aniona: Anioni su negativno nabijeni plinski ioni u zraku koji imaju pozitivna svojstva za bolji san, mogu povećati imunitet u tijelu, poboljšati oporavak tijela od ozljede ili bolesti te također spriječiti respiratorne bolesti.

UV dezinfekcija: Pri unošenju zraka u prostoriju on prolazi ispred UV svjetiljke koja ga dezifinficira (ovaj generator se pali u isto vrijeme kad i generator iona).

Načini rada ovisno o PM2,5 česticama: PM2,5 čestice (promjera 2,5 mikrometra ili manje) su čestice koje se povezuju s nizom ozbiljnih zdravstvenih problema uključujući srčane udare, pogoršanu astmu, smanjenu funkciju pluća i respiratorne probleme. Dugotrajna izloženost može dovesti do kardiovaskularnih i respiratornih bolesti te može negativno utjecati na razvoj pluća kod djece.  Ovaj rekuperator ima pametni način rada u kojem povećava volumen zamjene zraka ovisno o koncentraciji PM2,5 čestica.

Način rada zimi i ljeti

Na slikama su prikazana dva načina rada: ljeti i zimi.

Rekuperatori pomažu u oba slučaja, štede energiju, optimiziraju vlagu, pročišćavaju zrak i smanjuju potrebnu instaliranu snagu grijanja i hlađenja!

 1. OA: Vanjski zrak (Outdoor Air) - Zrak koji izvana dolazi u rekuperator. Svrha dovođenja vanjskog zraka u sustav je održavanje kvalitete unutarnjeg zraka pomoću umanjivanja zagađivača zraka i zamjena unutarnjeg "potrošenog" zraka. Ovo je ključno za održavanje zdravog i ugodnog okruženja za korisnike prostora.

 2. RA: Povratni zrak (Return Air) - Ovo je zrak koji se cirkulira natrag u rekuperator iz unutarnjih prostora. Nakon što je zrak distribuiran kroz cijelu zgradu/kuću, postaje povratni zrak kad završi svoj put i vrati se u rekuperator na rekuperaciju. Povratni zrak obično ima izmjenjenu temperaturu i kvalitetu (npr. dodana mu je vlaga i zagađivači zraka) tijekom cirkulacije unutarnjim prostorima. 

 3. SA: Dovodni zrak (Supply Air) - Ovo je izmijenjeni zrak koji rekuperator upuhuje u prostor. Rekuperator provodi dovodni zrak kroz rekuperacijsku jezgru i filtere kako bi postigao željene razine temperature, vlage i zagađivača prostora. Može biti kombinacija vanjskog zraka i recirkuliranog povratnog zraka ovisno o vanjskim i unutarnjim uvjetima te namještenim postavkama na uređaju vezano za kvalitetu zraka. 

U dobro dizajniranom ventilacijskom sustavu, ove će komponente raditi skupa kako bi održale efikasnu kontrolu temperature, adekvatnu ventilaciju i dobru kvalitetu unutarnjeg zraka. Balans i interakcija između OA, RA i SA su ključ za ukupne performanse sustava i energetsku učinkovitost.

Dimenzije

A

B

C

D

610 mm

386 mm

138 mm

100 mm

Specifikacije

 • Ulazna snaga: 25 W
 • Jakost struje: 0,04/0,05/0,06 A
 • Protok zraka: 110 m3/h
 • Maksimalna razina buke: 45 dB(A)
 • Koncentracija negativnih iona: 1 000 000 cm3/h
 • Promjer cijevi: 100 mm
 • Težina: 9 kg
 • Duljina kabela: 1,25 m

Kupi

Zidni rekuperator

599,00 
Zidni rekuperator je rekuperator i pročistač zraka s jezgrom od ugljičnih materijala za regeneraciju energije i 3 filtera za filtraciju zraka, uključivo HEPA H12 filter. Ima ugrađeno stvaranje negativnih iona i UV dezinfekciju ulaznog zraka.

Kontaktirajte nas